понеделник, 23 януари 2023 г.

Из "Трите Живота" - от Учителя /OOK, година първа/ - за Любовта, прошката и за минутите - Вечност!

 "И казва Бог тъй:

"Ще залича всичките им грехове и сълзите им ще изсуша, ще ги изтрия." /Ис. 25:8, Пс. 116:7-9/
Следователно това е първото качество на любовта.
А силата в какво седи?
Ако твоята любов може да заличи, вътре в теб, твоите погрешки и погрешките на твоите ближни - това е любов. Аз така определям любовта. Мирът само тогава ще дойде, ако Любовта може да ги заличи. И когато Христос е изказал онзи велик закон, че ако брат ти се обърне към теб, да го простиш, той приблизително е искал да каже същото. И много мъчно е да простиш, не само да простиш, но да забравиш, не само да забравиш, ами помен да не остане на това място, и там, дето са били най-лошите думи, да туриш най-хубавите думи за този, когото си мразил.
...
Време е вече да кажем: моята любов може да заличи моите прегрешения! Не е въпросът може ли или не може. Не допускайте никакви съмнения. Любовта с правила не работи. Като дойде, всичко заличава - свършена работа! Дойде ли любовта, вие сте безсмъртни, вие сте безгранични, това е първото нещо! И в дома ви вече няма да има неприятели, ще има само приятели. Аз искам тази мисъл да остане у вас.
...
И когато имате най-малкия опит на любовта, това ще бъде един извор, ще бъде най-приятното чувство, което ще изпитате, за две или три минути, след което може да изчезне. И през целия ваш живот можете да си спомняте за това преживяване, както за един роман, написан само на бяла хартия, и да казвате: "В тези две и половина минутки каква радост, какво щастие, какво блаженство беше!" Каквото и да станете, може и княз да станете, може да ви угощават, пари да ви дават, но тези две-три минутки ще бъдат глава на цялото ви същество. И целият ви живот е включен в тях. И ние иждивяваме целия си живот, за да имаме трите минутки - цялата вечност е събрана вътре."
Учителя Петър Дънов, "Трите Живота"
❤ ❤ ❤
Може да бъде изображение с цвете, небе и текст, който гласи 'God's love shows us how to forgive~ His forgiveness shows us how to love. -Kathy Carlton Willis-'
All reactions:
Мария Атанасова и Svetla Savova

Няма коментари:

Публикуване на коментар