сряда, 28 април 2021 г.

"ДОМ НА ДОБРОТО" - с. Коньово, до Нова Загора

 

Здравейте! Днес представям (отново) на вашето внимание "Дом на Доброто" в село Коньово, намиращо се съвсем близо до Нова Загора (на 16 км., ако не ме лъже паметта).

Този новоизграден "Дом" е посветен на живота, делото, паметта и посланията към хората на дядо Влайчо, както са го наричали - народен лечител и пророк. "Домът" е открит на 15 август (рождената дата на лечителя) 2019 г. Този ден е и голям християнски празник - Голяма Богородица го наричаме най-често.

Сега ще споделя с вас някои от снимките, които направихме на това хубаво място, както и линк към едно кратко видео, което заснехме. Също така и два-три линка към статии, посветени на "Дом на доброто" и на дядо Влайчо.

Мястото е достъпно (до асфалтов път, в село, в равнина), няма входна такса, само ако човек иска - може да си купи за спомен книга, посветена на лечителя или друг сувенир. Можете да запалите и свещ за здраве или за починали хора - има малък параклис в двора. Служителите, които се грижат за мястото (при входа) са наистина любезни с посетителите. /Поне ние сме с такива впечатления./

Приятно гледане/четене! 















































Видео:



снимки и видео Кристина Митева, Васил и Любомир Йорданови


Статии:






и много други...

Желаем ви здраве, радост, успехи (за Душата най-вече!), мир и хармония!




Няма коментари:

Публикуване на коментар